Hvordan du kan arbejde med din konfliktskyhed

Det er ikke rationelt at være konfliktsky.

I vores tilværelse opstår der konflikter af og til.

Konflikter, som kræver en stillingtagen, og konflikter, som hvis de ikke bliver lost, an fylde både følelsesmæssigt og mentalt for os.

Opgaver eller udfordringer?

Nogle mennesker ser slet ikke konflikter som konflikter, men som opgaver eller udfordringer, der bare skal klares.
Andre derimod føler sig konfliktsky, bliver ængstelige, måske endda decideret bange og undlader at løse konflikten.

konfliktsky

Problemet – Som katten der går rundt om den varme grød.

Hvis du både selv har erkendt, at du er den konfliktsky type,

  • eller af din familie og venner adskillige gange har fået at vide, at du er for konfliktsky og eventuelt finder dig i for meget, oplever du sikkert hyppigt, at du mister energi og at du bruger megen tid og mange kræfter på at undgå konfliktsituationer.

Man kan se det således.

  • En tilværelse kan anskues som en vej. En vej, hvor der er sten. Og på alle livsveje vil der endog indimellem være klippeblokke, som man skal finde sin egen vej udenom. De mindre sten, der ligger, som kan være konflikter, skal man selv lære og selv finde kræfterne til at sparke væk.

Som et konfliktsky menneske vil man have en tilbøjelighed til at gå rundt om stenen som katten om den varme grød.

  • Nogle gange får man måske puffet til stenen, men tit løber man fordi den. Det kan på sigt betyde, at man går og slæber på for mange sten. Altså, at man synes, at de skridt, man tager, er tunge, og tit vil man endog have udviklet symptomer som hovedpine, mavepine, søvnbesvær og forvirring, når der er konflikter, der banker på for at blive løst.

Jeg anbefaler, at man som konfliktsky type så hurtigt som muligt beslutter sig for at gøre noget ved problemet.

  • At man beslutter sig for ikke længere at skulle styres af en angst for at håndtere en konflikt, men eksempelvis går i et terapeutisk forløb for at få kræfterne til at sige sin mening, får respekten for sig selv og respekten fra andre genoprettet, og får modet til at tage hånd om det, der kommer, i stedet for på en konfliktsky måde at stå til og i stedet kommer til at bære konflikten indeni sig.

Personaleudvikling og også personlig udvikling.

Et NLP samtaleforløb, hvor målet er at ændre en konfliktsky adfærd og en konfliktsky tankegang til en ressourcefyldt adfærd og en tro på sig selv, varer som regel ikke mere end 5 behandlinger.

Altså kan det nogle gange virke begrædeligt, at voksne mennesker i mange år har gået med den problematik at være konfliktsky i stedet for at få udviklet dels de mentale landkort, dels de følelsesmæssige ressourcer, så man tør være sig selv, kan give udtryk for egene tanker og følelser og på denne måde automatisk vil få respekt og lydhørhed fra omverdenen. Jeg glæder mig til at hjælpe dig.

Jeg har tit tænkt, at det at være konfliktsky er dobbelt arbejde.

Dels forsøger man at undgå konflikter i det eksterne og ydre liv, dels bærer man konflikten indeni sig og bruger energi på at fortrænge eller ignorere den.

Læs også om: