SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Nogle gange er det kalenderåret, fra 1. januar til 31. december, der husker os på, at endnu et år er gået.

Og det får mange til at lave nytårsfortsætter, for “nu skal der ske noget”, og “nu må det slutte med de dårlige vaner”…

Andre gange kan en periode som en sommerferie på eksempelvis 3 sammenhængende ferieuger være det “stop op”, der gør, at man lægger planer eller indstiller sig på personlig målsætning.

Og oven i købet er det så værd at vide, at “det ene ikke udelukker det andet”. Du kan stoppe op både ved nytår og i den lune juli og overveje, hvad det næste halve år skal indeholde.
For som de fleste af os bliver klar over, især når der kommer gæster, som ikke har set vores børn i lang tid og udtrykker det som mange voksne igennem tiden har sagt til børn: “hvor er du blevet stor”, ja så går tiden hele tiden.
Og netop derfor må vi ikke kun vente på, at noget bliver bedre med tiden, men kan i stedet gøre os selv den tjeneste at overveje, hvad vi bl.a. vil opleve i vores tid. Naturligvis kombineret med, at jeg mener, at vi altid har “virkeligheden med som medspiller”, hvilket for mig er et udtryk, der dækker over, at vi hjertens gerne må lave personlig målsætning, og samtidig må vide, at intet kun bliver som vi planlægger. Livet har sin egen energi. Andre mennesker og faktorer spiller ind, og heldigvis for det.

Men tilbage til personlig målsætning.

Jeg skriver dette indlæg i juli 2008. i slutningen af min sommerferie. Og jeg er et menneske, der selv bruger min ferie på at læse bøger, lave personlig målsætning og naturligvis masser af samvær og nærvær med mine kære.

Når talen falder på personlig målsætning, er der nogle spørgsmål, der kan være meningsfulde at afklare:

  • Hvad vil jeg gerne opnå i det kommende halve år, privat som fagligt?
  • Hvad vil jeg undgå i det kommende halve år, privat som fagligt?
  • Når jeg står ved årsskiftet, og befinder mig i en tilstand af, at jeg ikke fortryder noget, hvad vil jeg så gerne kigge tilbage på?
  • Hvorfor er disse mål overhovedet vigtige for mig?
  • Hvad må jeg gøre, privat som fagligt, for selv at have oplevelsen af indflydelse på mine mål?
  • Hvilken indflydelse har mine mål på de mennesker, jeg dagligt omgiver mig med?

Der kommer mange til mig for at få individuel coaching, der kan støtte deres personlige målsætning.
Og jeg har hørt mange gode mennesker sige, efter endt coaching, at
“jeg vidste jo egentligt godt alt det her selv, men jeg fik bare aldrig taget mig tid til selv at komme i gang med det”…
Og jeg tænker tit på, at vi mennesker har brug for et “stop op”, for at kigge på vores liv og tage vores situation en kende mere alvorligt. Og at det er synd og skam, når det er nød der får os til at stoppe, når vi nu både har en juleferie og en sommerferie til at forholde os til dette.

Du kan bestille individuel coaching, med blandt andet fokus på personlig målsætning hos en af Unicoachings coaches.
Vi har coaches i Kolding, Fredericia, Esbjerg og København.
Det letteste er at sende en mail til
christel@sonnerasmussen.dk  

fortsat god sommer

Christel Sonne Rasmussen
Unicoaching.dk

Af Christel Sonne Rasmussen - 27 jul, 2008

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: