Jalousi er en følelse, som kan være dræbende for kærligheden
i et hvert parforhold eller ægteskab

Jalousi i parforholdet – ægteskabet.

I MIN UNGDOMS P4-PROGRAMMER HUSKER JEG, AT TINE BRYLD GANG PÅ GANG SAGDE:

Det er der sikkert mange danskere, der, når de har været i jalousiens vold, har givet hende ret i.

Nu er der dog for mig at se en definitionsforskel på sindssyge og jalousi, men det jeg lægger i denne udtalelse er, at der er stærke kræfter på spil, når vi oplever jalousi.

Jalousi kan have mange ansigter og byde på mange problemer.

Barnet kan føle jalousi til en af sine søskende, partnere kan indbyrdes føle jalousi, forældre kan være jaloux på børn.

DER ER NATURLIGVIS FORSKEL PÅ, OM EN JALOUSI ER BEGRUNDET ELLER UBEGRUNDET.
  • Den begrundet jalousi er, når man som kæreste eller partner oplever, at ens elskede har en flirt eller mere i gang i forhold til en anden.
  • Den ubegrundede jalousi er den, der kan ride os som en mare. Vi er klar over, at vores partner ikke gør noget, der behøver at os til at føle jalousi, og alligevel nærer indre tanker og forestillinger os. Stærke følelser huserer i vores indre, og vi kæmper en kamp for at vinde over jalousien, så den ikke får overtaget.
OG FORDI JALOUSI OG DENS UDTRYKSFORM ER MEGET INDIVIDUEL, ER DET SVÆRT GENERELT AT BESKRIVE JALOUSI.

Nogle føler nemlig stærk vrede og had, når jalousi har tag i dem. Andre føler stor angst for at blive svigtet eller forladt, når jalousi har taget bolig i dem. Atter andre udvikler en stærk kritisk og kontrollerende sans for på den måde at udradere en jalousi og kan udvikle et adfærdsmønster, hvor de sårer for ikke selv at blive såret. Ja, hver historie om jalousi er helt personlig.

Og det er da også basale værdier, der er på spil, når jalousien har fat i os. Det drejer sig om kærlighed og frygten for at miste denne, det drejer sig om at eje og at kunne blive berøvet det, vi ejer. Det drejer sig om, at den nærhed, man har bygget op med et menneske, kan blive ødelagt og måske stillet til offentligt skue, ja jalousi rører alvorligt ved grundfølelser som vrede, tristhed og frygt.

Men alt for ofte bliver en jalousi ikke bearbejdet. Alt for ofte bliver den ved. Den kan måske holdes i ave i en barndomsalder, hvor forældrene gør noget andet, hvis deres børn er for jaloux på hinanden, men i en voksenalder ender det hyppigt med brudte parforhold, og et mønster, der gentager sig.

Uanset hvor og hvornår jalousien indtræder, gør den et gevaldigt indtryk.

JEG SER DET SOM NLP – TERAPEUT SÅLEDES,
  • at de mest negative eller ”forbudte” sider af vores følelsesregister kommer i spil. Vi kan hade, forbande, såre og såres, blive forvirrede, afsindige m.m..
DET TERAPEUTISKE SIGTE…
  • i arbejdet med jalousi er at afklare problemfeltet og i hver enkelt sag at undersøge, hvad der starter jalousien og hvordan den tager sig ud for den enkelte.
HEREFTER KOMMER RESSOURCER-ARBEJDET VÆSENTLIGT PÅ BANEN.
  • Mine erfaringer viser mig, at det at styrke selvværd, at styrke tillid, at styrke kommunikation og at bearbejde tidligere traumer har en højnende og i mange tilfælde balancerende effekt på jalousien.
DET ER I SINDET, AT JALOUSIEN BOR, OG DET ER I SINDET, VI MÅ SØGE…
  • for at finde nøglen til den lås, som jalousien repræsenterer. Altså må vi bruge sindets koder som forestillinger og kommunikation med de indre dele i vores psyke for at afklare, hvilken hensigt der oprindeligt var med at blive jaloux, og hvad der skal til for at nedtone og i bedste fald balancere en jalousi.

JALOUSI ER VIGTIGT AT TAGE ALVORLIGT

  • Det kan ødelægge parforhold og betyde, at man mister mange nære og fine stunder, fordi tankerne kører på højtryk og ikke levner mulighed for at opleve og leve.

Især NLP terapi er virkningsfuldt til jalousi.

Fordi der ikke er en fordømmelse fra terapeutens side, men en undersøgende interesse i at afklare, hvilken rolle jalousien har spillet, og hvilke kræfter, der skal aktiveres for at jalousien atter falder til ro, og der atter kommer klarhed på” den indre hjemmevideo”:

  • For er der noget, jalousi kan, så er det at sætte tanker i gang.

Jalousi i parforholdet ægteskabet.

En ung 28 årig mands beretning om Jalousi

Jeg er en ung fyr på 28 der, 3 md.efter jeg blev gift, blev blæst ud af kurs af en kedelig skilsmisse.

Det er utrolig rart og genfinde roèn i kroppen. At mærke hvordan overblik og overskud igen vender tilbage i hverdagen.

Jalousien der overtog herredømmet.

Min kæreste og jeg havde en uheldig start på vores forhold.
Vi havde kendt hinanden længe og var nu kommet så tæt at det ville udvikle sig til et kærligheds forhold. Hun havde desværre kæreste på og jeg skulle til militæret. Men som sommeren skred frem fik hun slået op med hendes kæreste, så det næste der ventede var at jeg skulle til militæret.

Flirt eller mere i gang i forhold til en anden

Han eller hun flirter kraftigt med andre.

Gå ind på et værtshus, hvor der er dansegulv i en by i Danmark fredag eller lørdag aften/nat.

Så vil du finde hende eller ham, der flirter kraftigt og tydeligvist er ude på at score.

Du ved ikke, om vedkommende er gift eller ej, i forhold eller ej, for tendensen til at tage vielsesringen af, når man går i byen, er udbredt.

Terapi og jalousi handler om bevidstgørelse af jaloux følelser.

Jeg bliver dagligt kontaktet af mennesker, der er jaloux.

Det er deres egen diagnose, og mange kan berette, hvordan de smerteligt plages af tankemønstre og følelser og kropsfornemmelser vedrørende deres partner. Og også, hvordan det skaber adfærd som kontrol og overvågning og udspørgning, der går ud over deres partner.

Eksempler på behandling – balancering af jalousi.

Jeg har gode erfaringer med at håndtere jalousi.

Jeg har haft klienter, der følte stærk jalousi. Og selv var klar over det uhensigtsmæssige i deres opførsel.

Jeg husker en mand, der var ubegrundet jaloux og derfor ringede til sin kæreste på hendes job 10-15 gange om dagen for at høre, hvad hun lavede, og hvem hun talte med.

Der mere at vinde end at tabe når man kommer af med sin jalousi.

Når vi forelsker os og befinder os i parforhold, dukker jalousiens flere facetterede ansigt indimellem op.

Der er et bestemt aspekt, jeg gerne vil pointere i denne sammenhæng.

NLP terapi er virkningsfuldt til jalousi.

Behovet for terapi opstår I menneskers liv når der er en kompleks konfliktsituation, som vi ikke kan løse, med den tankegang og de ressourcer, vi har til rådighed, og her kan NLP – Terapi så komme ind.

Det at opsøge en terapeut er gavnende i forhold til afklaring, nye vinkler og at få gen- eller nyfundet ressourcer, vi ikke anede var til stede.

Krise på grund af jalousi og misundelse.

”Jeg vågner klokken 4 hver morgen. Kan ikke sove mere. Det har stået på længe nu. Mine tanker kører rundt i hovedet. Jeg finder ingen løsninger”.

Min hustru har været på selvrealiseringstur hvilket jeg bakkede op omkring, men hun har fået mange nye venner og skriver med dem, på Facebook og hendes I Phone. Hun siger, at det kun er venner, og at jeg skal slappe lidt af, – hun giver mig skideballer for at være kontrollerende

Julefrokost, utroskab og jalousi.

Jeg har tidligere haft praksis i Kolding midtby. Lige overfor et diskotek, et pool house og rundt om hjørnet ligger der et hav af cafeer og værtshuse.

J-dag, J-day eller Snestorm er alle navne der dækker over lanceringen af årets julebryg. På denne dag drikker vi enorme mængder julebryg, og fejrer at julen nærmer sig.

At føle utryghed eller være usikker i parforholdet.

Min kæreste har været mig utro.

Han har ikke selv fortalt mig det, men jeg har set det på Facebook og snakket med nogle bekendte, der længe har haft en viden om det.

Tårerne løber ned af hendes kinder. Hun er en sanselig og intelligent kvinde midt i 20erne.

Kriser om aftaler vedrørende fester.

Vi har aftalt, at vi går i byen sammen og går hjem samme.

Men så skete det igen, i lørdags var vi i byen sammen, og min kæreste mødte nogle af hans drengevenner, og det var tydeligt, at jeg ret hurtigt blev overflødig.

Jalousi over fortid. Et fora indlæg om jalousi med svar.

Hej Jeg har en længere historie, og mangle hjælp til at komme videre. Jeg havde en kæreste gennem ca. 15 år vi startede med at komme sammen da vi var 14 år og 15 år og i dag er jeg en mænd på 31 år. jeg var utro mod min dag værende kæreste da jeg var på en studietur, hende jeg var utro med er i dag min kæreste (studie veninden)

Jalousi - et andet fora indlæg om jalousi med svar.

Jeg har et spørgsmål og håber på lidt råd, da jeg ved der er mange andre der har samme problem…. Jeg elsker min kæreste rigtig meget og er ikke i tvivl om det er gengældt. Han behandler mig som en prinsesse og fortæller mig hver eneste dag hvor dejlig jeg er, og hvor meget han elsker mig. Men bliver mere og mere jaloux og ved ikke rigtig hvorfor 🙁

Swingerliv og jalousi fora indlæg med svar.

Kære Christel Nu skal du høre en længere (lang) historie. Min kone, lad os benævne hende E og mig C, har været gift i 26 år. Haft et godt liv med masser af oplevelser og gøren sammen, altid været god til at gøre tingene sammen. Vi sidder i gode job, har masser af sportsaktiviteter og en lille produktionsvirksomhed, så tid er en knap faktor. Har 2 børn der nu er mere eller mindre fløjet fra reden.

Gammel nag og årelang jalousi.

Jeg har kendt min kone siden vi var unge.
Vi har børn og hus sammen, og selvom de sidste par år har været svære, er vi ved at være på sporet igen.

Jalousi pga. julefrokost.

Som svar på mail fra kvinde i Jylland.

Indlæg på fora om: "Jalousi over fortid".

Hej Jeg har en længere historie, og mangle hjælp til at komme videre

Læs mere over på fora om.