Det biologiske ur tikker

Spørgsmål – drømme og frustration i forhold til mand og børn

Parforhold – Det biologiske ur tikker.

Jeg har mange gange haft klienter siddende i min praksis.

 • Kvinder med en fælles problematik, der er hyppigere forekommende end for bare 25 år siden.
 • De kvinder, jeg tænker på, er kvinder over 35, kvinder der ikke er i fast parforhold og kvinder, for hvem det biologiske ur tikker højere og højere og hurtigere og hurtigere.

Kort sagt:

 • Kvinder, der endnu ikke har fået det første barn og er begyndt at blive bange for, om det vil lykkes for dem at finde drømmeprinsen og få barn eller børn med ham.

Spørgsmål – drømme – frustration i forhold til mand og børn.

Denne klientgruppe har mange spørgsmål og megen frustration, for omkring sig ser de veninder og kollegaer, der har stiftet familier og altså er i fuld gang med at realisere den drøm, der handler om barnet og manden – og helst lidt hurtigt. For tiden går.

De spørgsmål, jeg oftest hører fra kvinder over 35 er:

 • Hvad er det, de andre har, som jeg ikke har?
 •  Hvad er det, de andre gør, som jeg ikke gør?
 • Tror du, at det vil lykkes for mig at få realiseret min drøm og få en mand og barn?
 • Kan jeg komme til at skræmme mændene væk, fordi jeg ønsker et barn så stærkt?
 • Kan der være noget ubevidst panisk i min udstråling, som gør, at mændene ikke synes, jeg er interessant som kæreste og partner?
 • Hvordan opnår jeg den sikkerhed og hvilen i mig selv, som tiltrækker en reel mand, og hvornår skal jeg bringe frem, at jeg ønsker at få barn eller børn ret hurtigt?

 Hvad kan jeg gøre, hvor skal jeg starte?

Der er mange temaer at gribe fat i,

 • og da jeg også er vidende om, at tiden er en væsentlig medspiller her, må arbejdet være seriøst og virkningsfuldt.

Når det biologiske ur tikker og når kvinder ønsker sig et fast parforhold,

 • men endnu ikke har skabt et, er den personlige historie naturligvis relevant at afklare. Videre er det afgørende, at kroppen undersøges, hvilket må ske ved egen læge, for at undersøge, hvorvidt det overhovedet er fysisk muligt at blive gravid.

At få et fast parforhold sker ikke af sig selv.

 • Derfor må kvinden redegøre for, hvilke tiltag hun tager for at få en partner, som hun kan “bygge rede med”. Hvorfor det er så vigtigt at få barnet er lige så væsentlig en faktor, hvorfor jeg som terapeut spørger ind til de værdier, der ligger til grund for denne drøm og dette store ønske.

Bearbejdning af mønstre, så udstråling kan styrkes.

Parallelt med alle disse temaer og bearbejdning af mønstre, så udstråling kan styrkes, og kvinder tror på, at selvom hun er 35 eller mere, ja så er det også muligt for hende at nå det, hun ønsker sig, mener jeg, at fremtidsbilledet er væsentligt at berige.

Med fremtidsbilledet mener, jeg, at kvinden skal hjælpes til at styrke sin evne i at bygge et positivt fremtidsbillede op, så hun indeni i stoler på, at hun er værdifuld og fortjener at møde en mand og få det barn eller de børn, hun ønsker sig. Fremtidsbilledet skal også hjælpe med at styrke følelsen af at være sensititv og lydhør over for andre, så hun genvinder balancen og opretholder sin skelneevne og ikke bare jager efter mænd fordi hun så vil kunne få et barn.

Det er muligt, og jeg har flere gange kunnet hjælpe kvinder med at bearbejde de aktuelle temaer, som gør, at man selvom man er over 35 og uden mand eller barn, sagtens kan komme til at indeholde de kræfter, overbevisninger og udstråling, som gøder jorden for, at det biologiske og relationelle efterspil spilles i kærlighed og inden for det biologiske urs tikken.

Det biologiske ur tikker.

Behandling for barnløshed.

Hej Christel!

Jeg var inde hos dig for ca. 1,5 måned siden for at få en hypnosebehandlig.

Læs udtalelse: