Der er nogle gange også en årsag til af børn
bliver sengevæder og at de tisser i sengen

Mit barn er vådligger han/hun tisser i sengen

Når ens barn er vådlggger / tisser i sengen, er der flere bekymrede forældre, der har ringet til mig. Ikke kun bekymrede forældre, men også forældre, der er trætte. Af at vaske lagner og dynebetræk og af at give deres 5-7 årige barn ble på om natten. De fleste får af lægen at vide, at der er en forholdsvist stor procent af børn, der tisser i sengen, og at det som regel går over af sig selv.

Når børn bliver vådligger og tisser i sengen.

Når børn tisser i sengen kan det godt blive en skygge i en hverdag. For barnet selv og for familien som helhed. Hvad kan man gøre:

For børn der når børn tisser i sengen. Udover at skabe gode rutiner om at få tisset af inden sengetid, eventuelt ikke drikke så meget om eftermiddagen og aftenen, mener jeg, at der er meget at gøre. Min overbevisning hviler ikke kun på en idealistisk tanke, men på erfaring fra min terapeutiske praksis.

BERETNINGER – TILBAGE MELDINGER FRA FORÆLDRE TIL VÅDLIGGER.

Nedenfor er der lidt forskellige beretninger
– tilbagemeldinger fra forældre til tidligere vådligger.

Beretning fra tidligere vådligger.

At en lille hyggelig historie som denne kunne have så stor en indflydelse på vores store datter, havde vi aldrig forestillet os. Vi var ikke i tvivl om, at det skulle forsøges. Det er en god mulighed for en hyggestund i det, der godt kan blive en travl hverdag.

Læs resten her:

Sengevædning er nu et overstået kapitlet nu.

Vi er allesammen så glade for at dette er et overstået kapitel og har anbefalet din hjemmeside til andre som har samme problem.

Så 1000 tak for din hjælp.

Venlig hilsen.

Læs resten her.

Den virker faktisk…….historien om den lille prins.

Hej.

Lige en lille skøn beretning fra det virkelige liv.

Læs resten her.

Om en pige som er stoppet med at tisse i sengen.

Hej.

Vi vil blot sige tak for prinsessehistorien, som har virket på vores 5 1/2 årige datter. Hun har haft to længerevarende perioder, hvor hun tisser i sengen hver nat uden at vi har kunne finde en årsag. Herudover har hun ind i mellem tisset en enkelt nat.

Læs resten her.

Tak for hjælp til blefrie nætter.

Kære Sonne Rasmussen.

Helt tilfældigt faldt jeg over historien med den lille prins. Jeg havde absolut ingen forventninger til at det kunne hjælpe min søn på 6 år, men jeg tænkte vi kunne prøve i den uge inden vi havde tid hos lægen. Vi havde nemlig besluttet, at der skulle ske noget med det nattetisseri, eftersom min søn var rigtig ked af det. Min dreng har altid sovet med ble om natten, og har tisset rigtig meget hver eneste nat. Mange nætter har bleen ikke kunnet holde til mængden, og han er vågnet i vådt sengetøj. Sådan var det endda dagen før vi startede med den lille prins historie.

Læs resten her.

Beretning fra forældre om vådligger, og som nu er glade.

Hej Christel.

Min datter på 8 år var hos dig for 14 dage siden. Hun har været vådligger siden fødslen, og har stort set aldrig haft mere end 2 dage uden at tisse i sengen.

Vi har prøvet alt: Medicin, ringeapparat og hun har brugt natbleer altid.

Det er ikke noget problem i dagtimerne.

Læs resten her.

Uopfordret feedback om en pige som tidligere har tisset i sengen.

Vi er en familie med to skønne piger på henholdsvis 5 og 2 år.
Den store har i hele sit liv, haft en meget våd ble om morgenen, selv da hun blev ble fri i en alder af 2,5 år. I starten tænkte vi ikke videre over det, det skulle nok komme med alderen.

Men der skete ikke rigtig noget, heller ikke, selvom vi tog hende op, inden vi gik i seng.

Læs resten her.

Thomas på 5 år har haft 10 tørre nætter i træk, ligesom den lille prins.

 

I dag står der et stor flot 10-tal på vores tavle i køkkenet og vi skal holde en lille fest. Thomas på 5 år har haft 10 tørre nætter i træk, ligesom den lille prins.

Læs mere her.

Hej Fandt tilfældigt din historie om den lille prins i min desperate søgen efter gode råd mod sengevædning - 1000 tak!!

Jeg ville så nødigt give mine børn på 5 og knap 8 det indtryk at det var et “problem” og vægrede mig ved at gå ind i lægens “behandling” i form af ringeapparat eller medicin.

Læs mere her.

Vores datter har været vådligger

Kære Christel

Jeg skriver, fordi du har hjulpet vores familie meget. Vores datter har været vådligger og jeg fandt historien om den lille prinsesse.
1000 TAK for din historie. Det har bragt lykke hos os alle. Den første nat holdt hun sig ikke tør, men hun har ikke tisset en eneste gang siden. Det er ca. 2 uger nu. Hun er så glad.
Jeg er imponeret over, at du deler denne historie, kvit og frit Endnu en gang tak.
Kh. Vibeke

Læs udtalelse:

Det er absolut muligt at skabe kommunikation og samarbejde mellem krop og bevidsthed.

 • Selvom barnet ligger og sover, er det muligt at kunne modtage beskeden om at stå op,
  akkurat som vi voksne gør, når vi af og til står op om natten for at gå på toilettet.

Der er nogen gange en årsag til sengevædning og til at børn bliver sengevæder.

Når børn er sengevædere – vådliger, tænker jeg, at kroppens og sindets samarbejde er ude af balance.
 • Med dette mener jeg, at det signal fra kroppen, der fortæller, at blæren er fyldt og skal tømmes, ikke når op til sindet, så barnet kan reagere på det, vågne og gå på toilettet i stedet for at tisse i sengen.

DET VIRKEMIDDEL, SOM JEG HAR BEDST ERFARING MED, ER AT FORTÆLLE BØRN HISTORIER/EVENTYR.

 • Børn, der jo som regel, hører mange gode historier og elsker eventyr og fortællinger, har et meget modtageligt sind for de budskaber og pointer, som disse historier har.

DERFOR, NÅR MAN I EN FAMILIE HAR DEN SITUATION,

 • At ens barn tisser i sengen, og oplever alt for hyppig sengevædning, kan historier med fordel bringes på banen.
  • Der er udviklet et eventyr, der direkte taler til barnets underbevidsthed og vækker det samarbejde mellem krop og sind, som måske aldrig har været udviklet.

DET BUDSKAB, DER ER I HISTOIREN, ER AT “VANDET KOMMER”.

 • En symbolsk måde at fortælle barnet på, at man skal reagere, når vandet komme. Jeg har, som en hjælp til de familier, hvor sengevædning er blevet en trættende situation, lagt denne historie ud på nettet.
   • Med denne historie på sengekanten, aften efter aften i nogle uger, og en bevidst snak om hvor rart det er at være tør om natten, bygger man den bro op, som førhen har manglet og har betydet, at barnet har tisset i sengen.

DER ER TO VERSIONER, HENHOLDSVIS EN PRINSE VERSION OG EN PRINSESSE VERSION.

Prins versionen bruges til drenge.
Prinsesse versionen bruges til piger.
DOWNNLOAD – UDPRINT:

LIGELEDES KAN DER FOR FORÆLDRE VÆRE NOGET AT GØRE.

Det er forståeligt, at man som forældre efter måske flere års sengevædning eller brug af bleer har mistet troen på, at et barn overhovedet lærer at være renlig, også om natten.

Dog kan det, at forældrene træner sig til at stole på, at barnet kan udvikle evnen, også være med til at gøre en forskel.

En kombination af eventyret, en konstruktiv snak om målet som er at holde sig tør og at kunne vågne og gå på toilettet samt at forældrene øver sig i at tro på, at det er muligt at stoppe selv flere års sengevædning, vil i mange mange tilfælde gøre en positiv forskel. Så barnet også selv oplever en nat, hvor det ikke tisser i sengen

Klienteksempel.

De af jer, der downloader eventyret, der I mange tilfælde kan begrænse og også helt stoppe sengevæning, må meget gerne maile eller ringe til mig for at fortælle om virkningen.

Jeg har i øvrigt en tankevækkende klienthistorie om en lille pige på 4, der efter at have været renlig, også om natten i over 2½ år, pludseligt begyndte hun både at tisse i sengen, og tisse i bukserne om dagen.

Beretningen kan læses her:

Tisser i sengen vådligger sengevæder Enuresis nocturna

Tisser i sengen vådligger sengevæder Enuresis nocturna

DOWNNLOAD – UDPRINT:

Prins versionen bruges til drenge.
Prinsesse versionen bruges til piger.
DOWNNLOAD – UDPRINT:

Enuresis nocturna/sengevædning

Læs mere weblog.

Der kan der læses indlæg.
Du er velkommer til at skrive et indlæg eller sende en kommentarer til indlæg.