Jeg tænker forvirring som en tankeproces,
og frustration som en følelsesmæssig proces

Forvirring og frustration

VI BEVÆGER OS I FLERE FORSKELLIGE FELTER I VORES LIV.

De fleste har et arbejdsliv, et fritidsliv, et familieliv et privatliv og et personligt liv. Det er mange livsområder at skulle få til at gå op i en højre enhed.

Forskellen imellem: Forvirring – frustration.

  • Nogle gange bliver vi forvirrede og frustrerede. Jeg tænker forvirring som en tankeproces, hvor der er mange forskellige tanker og et ringe eller intet overblik.
  • Frustration er snarere en følelsesmæssig proces, hvor der er mange og kanske modsatrettede følelser, som når vi står i et dilemma og skal vælge enten den ene eller det andet.

Naturligt med lidt kaos.

Det er naturligt, at forvirring og frustration opstår,

  • men når man oplever, at det bliver en kronisk tilstand eller en alt for hyppig gæst, er det værd at overveje, hvad det er, der skal til for at puste mere liv i processen.

Som NLP – terapeut anerkender jeg altid frustration og forvirring.

  • De er som enhver anden psykisk tilstand beskrivende for, hvad der bl.a. foregår indeni os. Og har derfor budskaber med til os.

Samtidig mener jeg,

  • at det er væsentligt at kunne invitere den enkelte klient ind i et trygt og tillidsfuldt rum, hvor vi sammen kan udforske, hvilke byggesten, der danner frustrationen og forvirringen, og give klienten mulighed for med andre øjne at beskrive og vurdere sig selv.

Vi låses fast, når vi kun har én måde at se vores verden på.

Og min erfaring siger mig, at i det øjeblik, vi vinkler vores frustration og forvirring fra mange vinkler, og i det øjeblik, vi selv fastsætter et mål og en retning, der er i overensstemmelse med vores værdier, ja så forlader frustrationen og forvirringen os til fordel for klarhed og overblik.

Tit drejer det sig om nogle enkelte behandlinger for at kunne finde orkanens øje og herfra arbejde os i gennem stormen og slutteligt selv føler, at vi er kaptajn på skibet igen.

Forvirring-og-frustration

Klienteksempler som beskriver terapiforløb.