SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Der tales i disse år meget om trivsel på arbejdspladsen.

Og ikke uden grund. For vi er blevet mere opmærksomme på, at både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø er givende, trygt, sikkert og nødvendigt.
Såvel som enkeltpersoner og som del af det team, vi arbejder i.

I Unicoaching.dk mener vi, at det er godt, at der er opmærksomhed på at skabe og opretholde trivsel på arbejdspladsen. Af erfaring ved vi dog, at det er med trivsel på arbejdspladsen som med så meget andet. Det er ikke nok at tale om det. Der må handling til.
Ellers bliver det nemt som salig Storm P skrev: Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det !

Jeg fokuserer på det psykiske arbejdsmiljø og vi tager temperaturen på, hvilken grad af trivsel, arbejdsglæde, team spirit og stress der er på netop jeres arbejdsplads.
Begreber som trivsel, arbejdsglæde, team spirit og stress er så store begreber, at vi lægger vægt på at afklare, hvordan disse begreber er i spil på netop jeres arbejdsplads. Netop for ikke blot at håbe på, at der kommer større trivsel på arbejdspladsen, men for at kunne klarlægge, hvor det er vigtigt, at der sættes indsats ind.

Hvorfor overhovedet interessere sig for trivsel på arbejdspladsen?

Fra tid til anden hører vi kommentarer som:
Det er for besværligt at lave alle disse tilfredshedsundersøgelser. Folk bliver for opmærksomme på det, der ikke virker, og brokker sig alt for meget ….samt
Det er selvfølgelig vigtigt, at vi har det godt, når vi går på arbejde, men det ville være klædeligt, om folk holdt op med at forvente så meget andet af deres arbejde, og var lidt tilfredse med det, der er , og så tager på arbejde for at arbejde i stedet for at tage på arbejde og skulle have en masse glæde og energi ud af det….og
Selvfølgelig vil vi gerne have mere arbejdsglæde, mere team spirit og mindre stress, men det føles for uoverskueligt. Og vi ved slet ikke, hvor vi skal starte, eller hvordan man gør.
Ved at tage “temperaturen” på det, der er i spil på netop jeres arbejdsplads, vil vi sammen med jer kunne afklare, hvordan situationen er lige nu, og sætte retning i forhold til at prioritere, hvad der er vigtigst først at tage hånd om.

At vi lægger vægt på at arbejde med trivsel på arbejdspladsen, skyldes, at vi som coaches igen og igen har talt med mennesker, der i for lang tid har oplevet præcist det modsatte af trivsel på arbejdspladsen. Mennesker, som har oplevet mistrivsel, på den ene eller anden måde, og er kommet til et punkt, der minder om langtidsstress, langtidsfrustration, udbrændthed og udmattelse. Vi mener, at det er afgørende at sætte ind, før det kommer så vidt. For den enkeltes skyld, for arbejdspladsens skyld, for effektivitetens skyld.

Og jeg ved, at det er muligt:

  • At løfte en kultur.
  • At skabe nye spilleregler.
  • At håndtere stress.
  • At bygge en team spirit op, så det naturligt integreres i en hverdag.

For det er hverdage, der er flest af, og når alt kommer til alt, så er det, der skaber trivsel på arbejdspladsen, om man bemærker, at der er en følelse af sammenhæng, hos den enkelte, på opgaveplan og i selve det team eller den afdeling, man tilhører.

Bliv ikke dømt for nøl!
Som det kan læses andetsteds på dette website, har jeg både stor erfaring og mange tilbud. Jeg har specifikke moduler, der handler om arbejdsglæde, motivation, kommunikation og feedback, samt stress og stresshåndtering.
For at I på jeres arbejdsplads kan få afklaret, hvad den mest optimale løsning vil være for jer, kan I sende en mail eller kontakte mig for nærmere information, for at også trivsel på arbejdspladsen ikke kun er noget, der tales om, men noget der gøres noget ved. Enkelt, konstruktivt og med succes.

Hilsen
Christel Sonne Rasmussen

Af Christel Sonne Rasmussen - 25 apr, 2007

Læs mere i samme kategori:

Psykoterapi

Psykoterapi kan dække over mange forskellige grene af samtaleterapi.
At være psykoterapeut og udføre psykoterapi er ikke en beskyttet titel i Danmark, som for eksempel det at være psykolog er. Derfor kan det være gavnligt, når man ønsker at få kastet lys over problemstillinger i sit liv, at undersøge, hvilken form for psykoterapi, der passer bedst til ens personlighed og problematik.

Vinterdepression – Vinterdeprimeret.

Når dagene bliver kortere, og lyset mindskes, er der adskillige danskere,
der udvikler en vinterdepression og bliver “lidt” vinterdeprimeret

En Vinterdepression kan ikke sidestille med en almindelig depression, men det ligger i ordets forstand, at man med en vinterdepression under huden vil føle sig modløs, energiforladt primært bevæger sig i det melankolske og triste felt

depression – depressioner

Der er i de senere år i Danmark kommet en stor åbning i forhold til depressioner, og at det nu er ”ret almindeligt” at få en depression også at kunne tale åbent om en depression – altså at føle sig deprimeret

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: