Personaleudvikling med vægt på Teambulding og det personlige

Det betaler sig at investere i sine medarbejdere.

Personale coaching skaber vækst for mennesker og organisationer.

Hvilken type af personaleudvikling gavner mest?

Det kan være svært at vurdere, om det skal være individuel eller teamrelateret personaleudvikling, der er bedst.

Her kommer et citat fra en leder:
“Som leder ønsker jeg personaleudvikling, men synes, at der er en træghed blandt flere medarbejdere.
Personaleudvikling er vigtigt, men der er jo allerede arrangeret sommerfest, julefrokost og mulighed for power naps; burde mere være nødvendigt?”

Sidder du som leder og kan du på et eller andet sæt genkende noget i den betragtning/attitude, som citerede leder lægger for dagen, så læs videre.

  • Overvej, om dit personale besidder de evner, kompetencer og kvalifikationer, der vil sikre den bedst mulige omsætning, effektivitet og velvære på arbejdspladsen.
  • Overvej, om dit personale i praksis kan håndtere de opgaver, der stilles på en måde, du som leder finder værdifuld og acceptabel.
  • Overvej, om jeres omgivelser øger en personaleudvikling eller blot er en ramme, der er, som den nu er.
  • Overvej, om du med hånden på hjertet kan stå inde for, at dit personale oplever, udvikling, vækst og tilfredshed i de mange arbejdsdage, der er.
    Og
  • Overvej, om sygefraværet er acceptabelt eller har overskredet den minimumsgrænse, som du kan tolerere som leder.
  • Og overvej slutteligt, om du er klar over, hvilken kultur, du ønsker på din arbejdsplads, og om du oplever at være en tydelig kulturbærer som leder?

Udvikling af personale. Personaleudvikling der gør en forskel.

Hvorfor beder jeg dig om at overveje ovenstående aspekter?

Det gør jeg, fordi dine besvarelser er den feedback, der fortæller dig om det at tilknytte en coach til din virksomhed vil fremme en personaleudvikling.
Og fordi det er en lille øjenåbner for, om du som leder eller virksomhedsejer får stoppet op og anskuet dit personale og de resultater, der leveres, i en optik, der er beskrivende for både dig og dit personale.
Ligesom det altid er farligt at sige, “mit ægteskab går ikke godt”, ja så lige så farligt er det at sige, at “personalet yder ikke deres bedste” for sådanne konstateringer låser energi, virketrang og en tro på en ny og bedre optik.

  • Kan vi som ledere skabe bevægelse i vores forestillingsverden, kan vi få en langt større og positiv medindflydelse på relationerne, kommunikationen, arbejdsprocesserne og hver enkelts arbejdsglæde.

Og det er jo værd at overveje.

Du er som leder/virksomhedsejer velkommen til at kontakte mig for en snak vedr. eventuelle aspekter, som du ønsker højnet.

Det kan være, at det er individuel coaching af medarbejdere, ledercoaching eller samlet personaleudvikling, vi lander på.

“Lej en personaleudvikler”.

Og der er også den mulighed, at jeg er behjælpelig med at uddanne specifikke medarbejdere til at være coachende indenfor virksomheden.

Der er altid mindst en mulighed, man har overset. Og har ovennævnte overvejelser vakt din interesse, kan jeg kontaktes enten via mail eller telefon.