Utroskab – bedrag

Utroskab og at sidde tilbage med følelsen af bedrag – være blevet bedraget

Jeg havde for nylig en ung kvinde i behandling.

Hun kom med et tema,som flere unge kvinder før hende er kommet med.
Hendes situation var, at hendes kæreste gennem 2 år havde været hende utro med en af hendes bedste veninder. Hun følte sig gennemstrømmet af negativitet og håbløshed og havde mistet troen på overhovedet at have tillid til nogen som helst. Hun var også begyndt at tvivle på sig selv og sin egen dømmekraft og skelneevne. Jeg føler mig bedraget blev hun ved at sige. Og med rette.

Hvad gør man overhovedet i en sådan situation?

Hvordan ranker man igen ryggen og er det overhovedet muligt at få læget sine sår, både som tillidsfuld partner og veninde ?
Det er muligt at læge alle sår, men det tager tid En sådan proces kræver, at selvet – eller jeget – om du vil, styrkes. At man får ressourcer til atter at stole på og holde af sig selv, og at man får sagt fra og til overfor de respektive indblandede. Blandt flere andre aspekter.

Talen falder tit på, om man skal tilgive en sådan hændelse eller ej.

Jeg mener ikke, at man skal tilgive for enhver pris. Det, der dog skal til, er at man giver til sig selv og i stedet for at lade sin energi flyde ud i omgivelserne med vrede og raseri eller destruktivt indad i selvbebrejdelse og sorg, må den indre balance genoprettes, så det atter er muligt at mærke og orientere sig imod de værdier, der er vigtige for én selv.
Processen kan godt tage tid, også fordi det på det praktiske plan kan tage tid at relatere sig til nye venner og en anden kæreste. Men den er det værd.
For du er det værd.

Utroskab-og-foelelsen-af-bedrag

En sommer hilsen mht. utroskab.

Hej Christel.

Lige en lille sommerhilsen herfra.

Der er nu snart gået 1 år siden jeg fik det store chok, og jeg tror roligt at jeg kan sige, vi er gennem krisen.

Jeg har stadig nogle ting jeg gerne vil sige til 3. part, for at være helt igennem. Jeg har fra andre hørt, at hun ikke kan forstå at jeg ikke ønsker at have noget som helst med hende at gøre, ikke engang at hilse på hende.

læs mere her.

Hvordan sådan kommer du / I videre efter utroskab.

Som parterapeut har jeg igennem årene arbejdet med mange par, der ønsker at komme videre sammen efter utroskab.

Læs mere her.

At leve i nuet efter utroskab.

Christel, tak fordi du stiller forum til rådighed.

Efter at være blevet bedraget af sin partner, så kan vejen frem imod et nyt liv være en filosofi om at leve i nuet. Men det har en pris – hvordan håndterer man manglende drømme og visioner?

Læs indlægget over på brevkassen, samt det tilhørende svar, og den samlet dialog.

At sige undskyld skaber tillid.

En af mine venner har set en film. Hun fortalte mig om den i telefonen. Hun kunne ikke huske, hvad filmen hed. Men hun kunne huske, at den skønne amerikanske skuespiller Whoopi Goldberg, var med.

Læs mere her.