Svigt er en følelsesmæssig tilstand, som de fleste gør meget for at undgå

Følelsen af svigt ved utroskab.

I mine parterapi behandlinger har jeg mange gange siddet med mennesker, der har oplevet, at deres partner har været dem utro.

En af de mest fremtrædende følelser, som opstår, når et sidespring eller utroskab igennem længere tid opdages, er svigt. Jeg føler mig svigtet, er dermed den udtalelse, der hyppigst nævnes.

Svigt er en følelsesmæssig tilstand, som de fleste gør meget for at undgå. Men når utroskab eller sidespring med et slag åbner for denne følelse, får man tit brug for hjælp.

Fordi følelsen af svigt skaber så mange intense emotioner og tanker. Vi kan reagere med vrede, had, raseri, sorg og krise, fortvivlelse, håbløshed, apati og kynisme for blot at nævne nogle af de strenge, som aktiveres i følelsesregisteret.

De færreste er vant til at rumme og håndtere disse stemninger, og når de er udløst af utroskab er det også forskelligt, i hvilken retning, følelser rettes.

Er det den faste partner, man pludseligt hader og raser overfor, er det den bedrageriske elsker, man vender vreden imod eller vender man følelserne indad og bebrejder sig selv eller livet, at man nu befinder sig i denne tit fastlåsende situation. Eller er det ligefrem en kombination af alle nævnte muligheder.

Svigt kan med fordel bearbejdes, således at vores tidligste svigtoplevelser neutraliseres,

og så vi som voksne får redskaber til at håndtere vores situation, når vi føler os svigtede. Det er værd ret hurtigt at gøre noget ved en følelse af svigt, så vi ikke kommer til at udvikle mønstre, hvor vi i stedet svigter os selv.

Følelsen af svigt ved utroskab

Indlæg om utroskab.

En sommer hilsen mht. utroskab.

Hej Christel.

Lige en lille sommerhilsen herfra.
Der er nu snart gået 1 år siden jeg fik det store chok, og jeg tror roligt at jeg kan sige, vi er gennem krisen.

Jeg har stadig nogle ting jeg gerne vil sige til 3. part, for at være helt igennem. Jeg har fra andre hørt, at hun ikke kan forstå at jeg ikke ønsker at have noget som helst med hende at gøre, ikke engang at hilse på hende.

læs mere her.

At leve i nuet efter utroskab.

Christel, tak fordi du stiller forum til rådighed.

Efter at være blevet bedraget af sin partner, så kan vejen frem imod et nyt liv være en filosofi om at leve i nuet. Men det har en pris – hvordan håndterer man manglende drømme og visioner?

Læs indlægget over på brevkassen, samt det tilhørende svar, og den samlet dialog.