Bulimi er en spiseforstyrrelse, der er kendetegnet ved
overspisning efterfulgt af provokeret opkastning eller
overdreven brug af afføringsmidler

BULIMI – SPISEFORSTYRRELSE.

Når man har bulimi, er man optaget af mad og kontrollen over sin krop. Selvom mange bulimikere ønsker at være slanke og ønsker at kunne styre indtagelsen af mad, oplever mange en vægtsvingning og at målet om at være tynd, ikke altid virker lettilgængeligt.
Bulimi er en spiseforstyrrelse, der er kendetegnet ved overspisning efterfulgt af provokeret opkastning eller overdreven brug af afføringsmidler.

Kontrol, kaos og tomhed.

BULIMI KOMMER IKKE AF INGENTING.

  • Det øgede fokus på mad og udseende, på kontrol over sig selv og den konstante kamp imellem ikke at ville spise og så det at spise og typisk kaste op, efterlader bulimikeren i en tilstand af forvirring, følelsesmæssigt kaos og tomhed.
  • At udvikle og fastholde bulimi tager lang tid, og processen med at komme tilbage til livet og at indstille sig på at få stoppet den bulimiske adfærd og erstatte den med et balanceret forhold til mad, følelser og udseende, tager også tid. De færreste, der har bulimi kan lave dette skift ved egen hjælp.

bulimi

BEHANDLING AF BULIMI BLIVER DERMED EN MULIGHED,

  • når man som bulimiker har erkendt, at der skal noget andet til for at få indre balance, indre mod og indre lyst på tilværelsen igen.

BULIMI, DER KAN KALDES EN TVANGSPRÆGET ADFÆRD, ER MULIG AT BEHANDLE.

  • Det kræver vilje, følelsesbearbejdning og en interesse i at blive bevidst om de tankemønstre, der skaber bulimien og at kunne ændre disse og sin spiseadfærd.

MEN ER DU PLAGET AF BULIMI OG FØLER, AT DET ER DEN OG IKKE DIG, DER STYRER DIT LIV,

  • er du kommet til punktet, hvor du er klar til at finde nye og bedre måder at opfatte dig selv, mad og verden på.

Behandling af en livsstil.

Som NLP – terapeut har jeg arbejdet med behandling af flere unge piger, der har / har haft bulimi i større eller mindre grad.

Min erfaring er, at bevidstgørelse om egne tanker og handlinger og styrkelse af ressourcer og åbning for nye perspektiver, kan være en stor hjælp i en del af processen.

Ligesom anoreksi er bulimi er for de fleste en livsstil, og som jeg har været inde på, drejer det sig derfor om at sætte kræfterne ind på en ny form for livsstil. Derfor har jeg været glad for i en del af mine klienters proces at kunnet hjælpe til, inden de hver for sig måtte videre i andre retninger.