De problematikker, jeg i terapi bl.a. arbejder med, kan ses nedenfor

Terapi.

HVIS VI KUNNE GENNEMSKUE VORE EGNE MØNSTRE, ÆNDRE VORE EGNE TANKER OG HANDLINGER OG LØSE ALLE VORES PROBLEMER SELV, VAR TERAPI IKKE NØDVENDIGT.

Men det lader til, at vi som mennesker i forskellige faser af vores liv, konfronteres med ting, vi ikke bare sådan kan få has på.

Når jeg udøver terapiforløb.

Når jeg udøver NLP-terapi, som er en terapiform, der afdækker og bearbejder gamle mønstre samt styrker indsigt og ressourcer på en nænsom og effektiv måde, møder jeg hos mine klienter, en forståelse af, at “nu er det nødvendigt” at finde kræfterne til at gøre noget andet. Jeg ser derfor tit et terapeutisk forløb som en proces, hvor man “vender nøden” og gør en dyd af nødvendigheden. De problematikker, jeg bl.a. arbejder med, kan bearbejdes i en individuel terapi, en parterapi eller endog en gruppeterapi afhængigt af problemstillingen. Hyppigst er det dog individuel eller parterapi, jeg praktiserer.

Behandling – hvad er det så, der kan afhjælpes og hvilke ressource kan forstærkes?

ET AF DE TYPISK FOREKOMMENDE EMNER ER FOBI FOBIER.

Det kan være alt fra social fobi, angst for edderkopper, mus og hunde til angst for tandlæger, afvisninger, åbne pladser og eksamensangst. I NLP værktøjskassen er der endog meget kraftfulde redskaber, således at en fobi som regel enten fjernes helt eller minimeres drastisk på maximalt 3 behandlinger.

Om-terapi

Klienteksempler som beskriver terapiforløb.

LIGELEDES ER BEHANDLING AF TRAUME TRAUMER VIGTIGT FOR MANGE.

Det kan være traumer som ulykker, ubearbejdede situationer fra barndommen, choklignende situationer og andre former for katastrofer. Traumer skaber frygt og er tit en del af behandlingen i fobi – arbejdet. Det kan være sårbart i starten at bearbejde traumer, men igen skal siges, at det resultat, der fremkommer efter, at de “psykiske sår er helet” taler for sig selv.

FOBIER OG TRAUMER SKABER TIT ANGST HOS OS,

Og samtidig er behandlingen af angst også relateret til mennesker, der føler panikangst eller mere eksistentiel angst. Det er ubehageligt at gå og føle sig bange for noget diffust, hvorfor der arbejdes med tryghed, styrke og at opbygge en modstandsdygtighed i sig selv. Angst kan have mere eksistentiel karakter, og her må man forvente et forløb af længere varighed. Så enhver af de følelser og sindstilstande, der er svære at rumme og tackle for den enkelte, kan bearbejdes. Det, jeg altid orienterer mig imod, er, at man selv har lyst til at opdage sig selv, og at det ikke er ens mor/lærer/chef/ægtefælle eller andre, der synes, at man skal gå i terapi. Motivationen skal være de indefra.

ANDRE PROBLEMATIKKER, JEG ARBEJDER MED, ER:

Depression og depressive tanker, sorg og krise, spiseforstyrrelser, jalousi, mindreværd, nervøs – nervøsitet, rastløshed, genert – generthed, søvnløshed søvnbesvær, stress stresshåndtering og social fobi.

DET ER EN TANKE VÆRD,

At man I 19 år har kunnet tåle jordbær, og så pludseligt får man en allergi over for jordbær, og en svær allergisk reaktion i form af åndenød.

Jeg arbejder også med børn.

Især børn, der har været igennem forældres skilsmisse, skoleskift, flytning, dødsfald, drilleri og lignende har haft stor glæde af terapien. Ved børn anvendes også tegneterapi, da det tit er en god måde at etablere kontakt på. Børnene skal helst være fyldt 7 år. I hvert fald er det nødvendigt, at de har et udviklet talesprog. Jeg vil vove den påstand, at et menneske, uanset om det ønsker at styrke sin selvtillid, er ved at gå til af magtesløshed eller på sit job føler et mindreværd over for chef eller kolleger, vil drage nytte af at gå i terapi. Og der plejer ikke at være i tvivl om, at vores nærmeste pårørende også vil blive glade for det.

VI SES.