Nedenfor giver jeg nogle klient eksempler på temaer fra nogle terapiforløb

Klient eksempler som beskriver terapiforløb

På denne side kan du læse om forskellige temaer, som tidligere klienter er kommet med for at få behandlet.

Historierne er bragt med klienternes samtykke, men er naturligvis slørede, så det ikke er muligt at genkende mine respektive klienter.

Udsnit på, hvad NLP er, samt kan afhjælpe og bruges til.

Udsnit på, hvad NLP er, samt kan afhjælpe og bruges til.

Individuel terapi.

Individuel terapi

At udvikle selvværd og livskvalitet

Jeg noterede de sætninger, du nævnte med “hvad tænker jeg, når jeg er usikker”, “hvad tænker jeg, når jeg ikke er usikker” osv. Jeg har brugt den et par gange siden også med andre ord. Den er virkelig god.

Læs eksemplet i sin fulde længde her:

At udvikle selvværd og livskvalitet

Angst for edderkopper

Jeg har faktisk ikke set en siden, så det kan jo være at du har tryllet dem væk.. jeg tænker tit på dem.. men lidt på en anden måde. Jeg gjorde det at efter jeg havde været ved dig så satte jeg mig midt på gulvet (Edderkopper færdes stortest kun ved kanter) og så undersøgte jeg alt det jeg kunne om dem.. alt fra hvor store de kan blive, til hvilken dyrefamilie, til hvad deres hud er bygget op af. Det fungerede også ret godt, da det sådan virkelig lidt som at bryde dem ned, del for del. Det fjerner noget af den skrækindjagende mystik omkring dem. Så næste gang er jeg sikker på at jeg bare ignorere den.. eller dræber den 😉

Mand 20 år

At styrke selvværd og handlekraft

“De sidste 5-6 måneder har været fantastiske. Jeg føler virkelig jeg har udviklet mig, hvilket jeg også har fået at vide af venner og familie. De siger jeg virker til at have stor selvtillid og er glad, hvilket jeg også selv føler. Jeg føler jeg har opnået en stor selvrespekt, som vi har talt om.”

Læs hele klienteksemplet her:
At styrke selvværd og handlekraft

At forstå sin partner

Hej Christel.

Tak for en dejlig snak i dag, jeg er glad for dine gode råd og håber det kan forbedre vores situation derhjemme. Det er en svær tid, men jeg føler mig ofte opløftet efter at have været på besøg.

Mand 33 år

Flyskræk

Hej Christel.

Jo, det var en rigtig god ferie. Jeg synes også xxx klarede det godt😊. Men hun var selvfølgelig bange, men hvis ikke hun havde fået behandling, tror jeg det ville have  været helt galt. Da vi lettede, fra Billund, rendte tårerne ned af hendes kinder, men resten af rejsen gik godt😊

Mor til pige på 20 år

At styrke selvværd og selvrespekt samt tro på fremtiden

Hej Christel

Mange tak for din hilsen. Jeg tænkte faktisk på dig sidste dag. Jeg er på ferie i Skagen med familien og starter på arbejde igen mandag. Det har været dejligt at slappe af og koble af fra hverdagen.

De sidste 5-6 måneder har været fantastiske. Jeg føler virkelig, at jeg har udviklet mig, hvilket jeg også får at vide af venner og familie. Jeg føler, at jeg har selvtillid og er glad. Jeg føler, at jeg har stor selvrespekt, som vi har talt om og kan ikke mindes, at jeg har hvilet så meget i mig selv.

Mand, 27 år

At sætte mål og øge troen på sig selv

Hej Christel.

Jeg vil lige ønske dig en dejlig sommer og sige dig tak for vores snakke. Jeg føler jeg har fået et langt mere solidt grundlag at handle ud fra. Er blevet meget mere bevidst om nogle valg og fravalg og ikke mindst bedre til at passe godt på mig selv. Jeg bestod sprogprøven i Kbh og er kommet ind på turistuddannelsen på RUC! Det bliver så spænende. Jeg glæder mig til at tage hul på et nyt kapitel i mit liv. Du har gjort en stor forskel for mig. Jeg  booker tid hos dig igen i efteråret for lige at holde mig selv i nakken. Ha’ det rigtig godt så længe og nyd de lune dage.

Kvinde 45 år

Angst for nåle

Hej Christel.

Tak for hjælpen. Margrethe var til akupunktur i går og klarede det bare så flot. Ingen  hjertebanken og svedige hænder. Håber det vare ved. God weekend til dig.

Respons fra mor ang. ung pige 15 år.

Livskrise

Tak for tanken.

Det går lidt op og ned med humøret, men er blevet meget bedre end tidligere. Ved jo heldigvis hvor der bor en fantastisk klog kvinde når det hele ind imellem ramler sammen.

Kvinde 45 år

Ang. ung søn på 20 år med autisme og social angst

Hej Christel.

Jeg er lige kommet fra arbejde… Det lyder som en god ide! Han har det super godt lige nu, det er ihvertfald det jeg fornemmer?! Jeg er sikker på at du kan tage en stor del af æren. Tusind tak. Jeg sender dig et kæmpe varmt kram! Jeg har anbefalet dig til Holly og måske en af mine kollegaers barn også kommer snart!! Du gør det super godt. Jeg har fået min glade dreng igen!! Nu som voksen!

Kvinde

Angst for edderkopper

Hej Christel.

Jeg vil blot takke dig for dit kanon gode arbejde og for den terapi jeg var i gennem inden jeg tog afsted til Asien. Det er nu en uge siden jeg kom hjem, og jeg synes lige jeg skylder dig at høre om mine succesoplevelser. Helt generelt blev min store bekymring om store fede edderkopper i alle kroge og hjørner, hurtigt erstattet af små søde gekkoer der kravler rundt over det hele. De gav mig da et par chok i starten, men jeg blev rolig efter kun et par dage. Derudover tror jeg at jeg har været heldig ikke at støde på nogle edderkopper nogle steder, hvor jeg ikke forventede dem. Så det er jo meget rart.

Dog var vi på hike i junglen, hvor jeg fik at vide at vi godt kunne støde på nogle store nogle. Jeg bad derfor vores guide om at sige til hvis han så nogle, og det gjorde han så, så jeg havde mulighed for at nærme mig i mit eget tempo og blev derfor i stand til at lade mig fascinere i stedet for at panikke. Fantastisk oplevelse og en personlig sejr! Og generelt en helt fantastisk rejse, hvor mine bekymringer blev slået til jorden og der er de blevet liggende 🙂 så du skal bare have et kæmpe stort tak!

Kvinde 21 år

At håndtere eksamensangst

Hej Christel

Pyha, så gik jeg på ferie i går. Og har nu bestået mit MC-kørekort. Sikke en lettelse. Og en gammel drøm, der er gået i opfyldelse. Og og og: Jeg havde ikke klaret det uden dig.

Kvinde 41 år

At styrke troen på fremtiden

Der er sket noget siden samtalen hos dig i går. Jeg følte, at min krop havde dyrket meget sport, uden at jeg har gjort det.Var totalt øm og træt. Og vågnede med et helt andet sind og ingen frygt.

Mand 40 år

Eksamensangst, Motorcykelkørekort

Jeg har bestået teoriprøven. Jubii er så glad smiler stort. Dejlig dag til dig.

Kvinde 42 år

Respons på foredrag: At leve med et handicap

Hej Christel

Selv tak for idag. Dejligt at høre, at du kom godt hjem , Fik efterfølgende en del kommentarer på, hvor godt dit oplæg har været.

Hav en dejlig weekend – vi snakkes ved.’

Kvinde 58 år

At styrke selvværd og livsmod

Hej Christel

Tak for en god snak i går. Jeg sætter stor pris på at komme hos dig og får rigtigt meget ud af det.

Kvinde, 20 år

Frygter ikke eksamen, men tankerne om fremtiden melde sig nu.

Ung mand, 27 år En ung mand har i løbet af nogle år gået i et regelmæssigt forløb hos mig. Temaerne har været mange og vedkommende.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Fobi mht. Bil.

En midaldrende kvinde kom til mig, fordi hun efter at have været tilfældigt vidne til et bilsammenstød, var blevet bange for selv at køre I bil.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Forvirring, modløshed og mistillid.

Jeg fortjener ikke at få det godt og hvad skal det hele dog ende med.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Søvnforstyrrelse

Hej søde Christel

Tak for din besked, jeg har noteret datoen, og i nat vågnede jeg først 5 min før mit vækkeur så det var super. Dejlig dag til dig.

Kvinde 42 år

Sorg over livets timeglas rinder ud.

En kvinde var I sorg, men en særlig form for sorg. Hun var omkring de 50 og var gift med en noget ældre mand, der på grund af pludselig og alvorlig sygdom var kommet på plejehjem

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Styrket selvværd personlig udstråling.

Jeg har arbejdet med adskillige unge erhvervskvinder. Fælles for dem har været, at de har ønsket sig et styrket selvværd og en mere kraftfuld personlig udstråling.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Jeg vil egentligt godt have en kæreste, men har slet ikke tid til det.

I gennem et halvt års tid er denne unge mand kommet hos mig, en gang om måneden. Han har helt almindelige ungdomsproblemer og har temmelig stærke tegn på stress, hvilket jeg ser hyppigt hos unge, især dem der går i gymnasiet, i 2.g.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Skal jeg beholde mit job?

Situationen er en 34 årig kvinde er startet op efter barsel. Hun arbejder i et miljø med mange mennesker.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Sorg over dødsfald.

En 30-årig kvinde opsøgte mig. Hun beskrev, at hun trods et velfungerende parforhold med 2 børn, et godt job og et godt netværk, havde det skidt.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Drillet og mobbet i skolen.

Jeg arbejder tit med børn, der af den ene eller anden grund ikke er glade for at gå i skole fordi de bliver drillet.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Manglende selvværd og ingen venner.

Der kommer flere unge til mig, især piger, i 14-15 års alderen.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Er jeg jaloux?

Mand, 39 år som troede han var jaloux på sin ekskone. Da jeg spørger ind til situationen, kan jeg afvise jalousi. Han vil ikke have hende tilbage. Han sammenligner sig ikke med denne anden mand. Han ønsker ikke at være i hans sted. Han er ikke vred, han er ikke bange, men han er frustreret.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Jeg føler mig stresset - Kvinde 34 år.

Jeg må sige, at jeg tit har rystet lidt på hovedet af, at der er så mange, der bliver sygemeldt på grund af stress.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Når mænd rammes af stress.

  • Lad dine omgivelser få indflydelse på, hvordan du har det.
  • Giv dine omgivelser mulighed for at give respons på, hvordan de oplever dig. Og lyt efter!!

Det generelle eksemple kan læses i sin fulde længde her:

Parterapi.

Parterapi

Utroskab

“For 3 uger siden skrev han dette; som gav mig stof til eftertanke og jeg har arbejdet intenst med mig selv siden og kunne mærke ham sidste torsdag, da vi snakkede sammen og kys, kram og sex føltes rigtig og kærligheden derfor stadig er ægte og jeg har overvundet min angst for et muligt svigt igen, ved at vælge parterapi.”

Læs hele klienteksemplet her:

Utroskab

Parterapi, utroskab

Hej Christel

Tak for hilsen og i øvrigt tak for hjælpen i hele forløbet. Tror desværre aldrig ville være lykkedes. Min kone var nok desværre der at hun var for langt væk, i kombination med at hun ikke rigtigt kunne tage de beslutninger, der skulle til for, at det her ikke kørte af sporet.

Jeg er bestemt ikke på toppen pt. Jeg har fundet ud af, at der nok er mere end, hun fortalte mig igennem hele forløbet, hvilket sårer mig endnu mere, fordi det hele er så unødvendigt.

Fair nok at vi skal gå fra hinanden, men metoden er bare ikke ok. Min udfordring nu, er at jeg er i fasen afvrede. Jeg har aldrig følt mig så dårligt behandlet af et menneske, som jeg havde fuld tillid til. Hånden på hjertet, så kan jeg ikke kommunikere med hende. Det kommer desværre til også at påvirke vores børn, da jeg ikke kan være i stue med hende.

Du skal vide, at den måde, du håndterede os på som par og din dygtighed og erfaring, er helt fantastisk. Jeg har stor og dyb respekt for det arbejde, du udfører.

Mand, 47 år

Blive forelsket igen.

Der kom et par til mig. Som så mange andre par i behandling var det kvinden, der bestilte tiden, men hun havde fået manden overtalt til også at gå i parterapi, som hun sagde.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Nu er jeg blevet skilt. Hvorfor er jeg så ikke glad?

57 årig kvindekom til mig, fordi hun ikke kunne få kontakt med sin glæde. Og nu, 1½ år efter – har hun endelig, men først for nyligt en klar oplevelse af, at hun selv har vendt bøtten.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Jeg føler mig bare taget for givet.

Et ungt par kom til mig. Der var tvivl om, hvorvidt de ville fortsætte deres parforhold.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Kærligheden og individualiteten skal også plejes i parforholdet.

Jeg havde for nogle år siden et par I terapi. Afvigende fra mange andre par, havde dette par stor tillid til hinanden.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Jeg har gode erfaringer med at håndtere jalousi.

Eksempler på behandling – balancering af jalousi.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Vi er kommet på sporet igen.

Dette par formåede at tage krisen og gøre den til et vendepunkt, især introduktionen til transaktionsanalysen har gjort en stor og positiv forskel for dem.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Par, i starten af 30erne.

Dette par kom i et forløb med 14 dags intervaller i 3 måneder. Og herefter blev besøgene en gang om måneden og slutteligt er det nu sådan, at der er tjek en gang om året.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Min mand lyver for mig.

Jeg har bestilt tiden til parterapi, og det er absolut sidste udkald og sidste chance, jeg giver.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Par, i slutningen af 40erne.

Dette par er et eksempel på, hvordan gamle og iboende længsler kan være med til at udløse en krise, når disse ikke indfries.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Jeg føler mig Stresset Par, i starten af 40rne.

Vi har gået og skændtes i lang tid. Jeg har mistet lysten til sex, fordi jeg synes, at det er så irriterende, at min mand bedst kan lide at være hjemme.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Min partner overvejer swingerklub.

Ungt par, i starten af 20erne. Min partner overvejer swingerklub. Vi har kendt hinanden og været kærester siden vi var 16.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Min kone drikker men jeg elsker hende.

Jeg elsker min kone. Hun er et intelligent og når hun er i balance, et givende menneske. Men jeg overvejer skilsmisse nu.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Min mand græder hele tiden.

Par, i midten af 30rne. Min mand græder hele tiden. Og han virker helt tom for energi. Han passer sit arbejde. Men når han har fri, ligger han stort set kun på sofaen. Han er venlig nok, men han græder stort set hele tiden.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Lidt på jagt er man vel altid.

Vi Havde kun kendt hinanden ganske kort.

”Vi var helt vilde med hinanden og rejste os stort set ikke fra sengen” husker han.

Hans kæreste sidder og smiler. Det kan hun godt huske. Det er mange år siden.
Ja, og jeg kan huske, at da vi mødte min far på trappen en dag, introducerede jeg dig som min nye kæreste, siger hun.

Og så daler stemningen i lokalet.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Parterapi

Kære Christel

Tusind tak for i dag og tak for linket til test. Det er så opklarende at have de her samtaler hos dig. Tak!

Kvinde 47 år

Stress

Tusind tak for i dag, du hjalp mig meget, af en eller anden grund føler jeg mig meget mere klar i hovedet, og mere overskud end jeg har haft i lang tid.

Mand 37 år

Hypnose.

Hypnose

Jeg skammer mig.

En mand kom til mig. Velfungerende på mange måder. Godt studium, godt netværk, sunde fritidsinteresser, stort engagement, men men men:

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Depression og hypnose.

Havde en moderat depression, var ulykkelig og frygtsom og i konstant alarmberedskab, for der havde også sneget sig en angst for, hvad der ville komme om det næste hjørne, ind.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Jeg kan ikke sove.

Jeg kan ikke sove, sagde hun. En kær ældre kvinde på 84. rask og rørig, aktiv og glad for sit liv og sit ægteskab. Men alligevel så træt.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Jeg lider af præsentationsangst.

Om et år skal min søn konfirmeres. Og nu skræmmer det mig ikke længere at tænke på, at jeg skal byde velkommen og holde en tale.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Ung mand, 19 år.

Min kæreste er i Canada et år, hvor hun går i skole. Hun har flere gange spurgt mig, om jeg ikke ville komme over og være sammen med hende nogle uger i juleferien.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Ung mand, bekymringsangst.

Jeg er midt i 20+erne. Jeg er bange næsten hele tiden. Jeg vågner hver morgen med opkastningsfornemmelser.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Gammel nag og årelang jalousi.

Jeg har kendt min kone siden vi var unge. Vi har børn og hus sammen, og selvom de sidste par år har været svære, er vi ved at være på sporet igen.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her:

Jeg er så stresset som aldrig før.

Kvinde 47 år beretter. Hjælp det her er helt vanvittigt. Jeg ved, at jeg opfattes som en handlekraftig og dynamisk person.

Klient eksemplet kan læses i sin fulde længde her: