Når magtesløshed spiller ind

Magtesløshed

Når talen falder på magtesløshed og når vi som mennesker føler magtesløshed,er det en følelses- og tankemæssig tilstand, som relaterer sig til andre.

Vi føler os magtesløse i forhold til en anden person eller nogle andre personer, og kan naturligvis også føle os magtesløse i forhold til en situation på eksempelvis en arbejdsplads.

Når magtesløshed spiller ind er dens modpol lige i nærheden

Det vil sige, at vi i en afmagtssituation ikke er langt fra en magtsituation. Dermed mener jeg, at det besværlige ved magtesløshed er de mange situationer, hvor magt og afmagt skiftes til at dominere, og alt i alt giver det os følelsen af ikke at være i balance med os selv eller med andre.

Magtesloeshed.

Bryde formen og strukturen

For at kunne bryde en magtesløshed,
  • tænker jeg som NLP – terapeut, at det er vigtigt at flytte sig ud af magtcirklen og til et helt andet perspektiv.
Det, jeg i min behandling af magtesløshed, afmagt og magt arbejder med klienten omkring,
  • er at arbejde med personlig styrke, at arbejde med autentisk kommunikation, at stå ved såvel behov, følelser og sund fornuft.
Det at tage ansvar
  • for egne følelser, tanker og handlinger er derfor altid væsentligt i en NLP – terapi / behandling, hvor et af temaerne er magtesløshed. Vi føler os endvidere kun magtesløse, fordi vi på et eller flere tidspunkter har afgivet vores magt til nogen eller noget, og det er altså en personlig proces at transformere magtesløsheden til personlig styrke, så det om morgenen igen er muligt at se sig i spejlet og vide, at jeg vil, jeg kan, jeg tør og jeg gør”.

Bryde magtcirklen

Ideen med at bryde magtcirklen er endelig, at vi som fanger i magtesløshedens net, spiller et game, der handler om at vinde eller tabe. Det bliver tit en egoistisk og indædt kamp, hvor det fyger med projektioner og risiko for nederlag.

Det er derfor essentielt og eksistentielt at tage den optik på, der handler om at indstille sig på en proces og som en vandringsmand at udforske de sider af tilværelsen, internt som eksternt, der trænger til fornyelse og styrke.