Der er mange mennesker, der føler ubehag,
angst og er bange når de skal til tandlæge

Tandlægeskræk har sine grunde, ingen ting kommer af ingenting.

Hvert enkelt menneske har sine egne grunde til at være bange – have angst for tandlæger og det, der foregår i selve tandlægestolen.

Naturligvis er det en form for intim behandling at skulle åbne munden, læne sig tilbage og tillidsfuldt stole på, at tandlægen gør sit job ordentligt.

Tandlægeskræk – angst og bange for og skulle gå til tandlæge.

Der er mange mennesker, der føler ubehag, angst og er bange for når de skal til tandlæge, men som overvinder det og får ordnet tænderne alligevel.

Nogle mennesker føler dog det, der i folkemunde kaldes tandlægeskræk. Dette betyder for dem, at de stort set aldrig, hvis overhovedet , går til tandlæge.

Det kan dreje sig om såvel børn som voksne. Som sådan, er der ingen øvre eller nedre aldersgrænse for tandlægeskræk.

I min behandling møder jeg indimellem personer med alvorlig skræk og angst for tandlæger

Det, jeg gør, er at undersøge…

  • Det vil sige, at jeg afklarer, hvad den enkelte forestiller sig mentalt med hensyn til at gå til tandlæge og gennemføre en tandlægebehandling.

Som jeg har beskrevet med andre fobiske reaktioner.

  • Opfatter jeg en angst for tandlæger som en isoleret fobi, som det er muligt med at fjerne. Min erfaring siger mig, at det primære arbejde består i at eliminere de traumer, en klient har i forhold til tandlæger, det at blive boret og det at blive bedøvet med nåle.

Tandlægeskræk kan dog også være en symbolsk fobi,

  • hvor det at gå til tandlæge repræsenterer ubearbejdede grundtemaer som ikke at kunne håndtere afmagt, ikke at stole på, at et menneske der står bøjet over én, vil én noget godt m.m.

Det er således både min erfaring og opfattelse, at tandlægeskræk er mulig at neutralisere.

Tandlægerne er generelt meget fint opmærksomme på problematikken og yder gerne en stor indsats for på en tillidsvækkende måde at kunne ordne tænderne.

Derfor mener jeg så absolut, at det er unødvendigt at vandre rundt med en skræk eller decideret angst for tandlægebesøg, for jeg mener, at sindet står på spring for at hjælpe med at forløse en så stor indre spænding.

En SMS respons fra kvinde, 38 år, der har haft ekstremt tandlægeskræk. Og som fik hypnose én gang: