Socialfobi og angst

Socialfobi og angst er modsat andre fobier er mere omfattende end den almindelige afgrænsede edderkoppefobi eller angst for andre isolerede emner.

Socialfobi og angst drejer sig om den form for fobi, der handler om andre mennesker dvs. det sociale felt

Når et menneske oplever angstreaktioner og ubehagelige kropsfornemmelser i sociale sammenhænge, er der tale om en socialfobi.

Typisk reaktion omkring socialfobi

Den fobiske reaktion – socialfobi kan forekomme i situationer, hvor en person skal tage bussen toget, i arbejdssituationer, hvor man er omgivet og kanske føler sig overvåget af andre, i festlige sammenhænge hvor man skal holde en tale, i indkøbssituationer for blot at nævne nogle enkelte eksempler.

Individuelt mønster.

Hvert enkelt menneske bliver bange føler angst på hver sin individuelle måde.

  • Der er dog visse, fællestræk som pludselig og voldsom hjertebanken, tørhed i munden, sved, rysten i kroppen/på hænderne, katastrofetanker og en trang til at flygte.

Disse tilstande kan…

  • virke invaliderende på en tilværelse og er absolut nødvendige at forholde sig til. Når jeg arbejder med mennesker med så stærk og indflydelsesrig en angst, er det nærliggende, at der ofte også er psykiatrisk hjælp inde i billedet.

Jeg arbejder med at finde og forstå årsagerne…

  • dels til angstens opståen og dels til opretholdelsen af de mønstre, der opretholder angsten. I en socialfobi er det givet, at der arbejdes med ressourcer som tillid, selvværd, overblik, overskud, en optimistisk indstilling til verden samt meget andet.

Behandling – Den socialefobi skal ikke styrer og bestemme.

Behandlingen af den socialefobi går blandt andet ud på at bygge en stærk tankegang op om, at den sociale fobi ikke skal bestemme.

I det øjeblik, at du som angstpatient føler, at nu er det nok, nu skal angsten/den sociale fobi) ikke bestemme over mig og styre mig mere, er tiden inde til at få ryddet op på de indre planer og få forstærket de ressourcer, som for længe har ligget i dvale.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående og kender til nogle af symptomerne og gerne vil have et uforpligtende svar, må du hjertens gerne maile til mig.

Du kan finde min mailadresse på min kontaktside.

 

Vi høres ved.

Christel.