Hypnose/Hypnoterapi

Voksne såvel som børn kan drage fordele af behandlinger med hypnose.

Terapi og behandling med hypnose.

Hypnose er et fænomen, som de fleste har en mening om.
Uanset om man selv har oplevet at blive hypnotiseret, eller har set nogle fantastiske shows i fjernsynet, er det noget, der både fascinerer og forskrækker. For hvad er det, hypnotisøren kan – og virker hypnose mon? Eller er det bare bluff?

Når jeg som hypnotisør arbejder med terapi i min praksis, er det væsentligt at vide, at jeg arbejder terapeutisk med hypnoseterapi. Det betyder, at jeg via mentale afspændingsteknikker hjælper min klient med at komme i trance.

Hypnose – trance er en naturlig tilstand, som vi alle oplever hver dag. Det at dagdrømme, det at falde i staver, det at opleve en indre fredfyldthed er alt sammen dagligdags eksempler på den naturlige tilstand, som trance er. De fleste kender til at sidde i deres bil og vente for rødt lys, og så pludselig ”vågne op”, når der bliver dyttet, fordi det er blevet grønt.

Denne lille daglige situation beskriver, hvordan vi naturligt falder i trance. Det er noget, sindet gør helt af sig selv. Der er således intet odiøst i at ”falde” ind i en indre afslappet tilstand, og denne følelse af fred er nødvendig for at kunne arbejde med hypnosebehandlinger.

Hypnose åbner for sindets kræfter.

Og at få sindet til at kommunikere og give budskaber. Det kan således være mangeartede problematikker, som hypnosebehandlinger har en positiv indvirkning på. Hypnoseterapi kan styrke selvtillid og selvværd, det kan styrke mod og overblik, styrke beslutningsdygtighed og fleksibilitet, hypnoseterapi kan afhjælpe forbi – fobier og angst, mod depression i en vis grad, hypnoseterapi kan endvidere afhjælpe traume – traumer som overgreb og ulykker, hypnose kan balancere spiseforstyrrelser og søvnløshed – søvnbesvær. Også i forhold til børn der sengevæder / tisser_i_sengen kan der hypnotisk gøres en indsats, bla. ved at fortælle metaforer

Alle kan have glæde af hypnose,

men alle kan ikke hypnotiseres eller via terapeutiske teknikker bringes i trance. Det er sådan, at hypnosebehandlinger er nytteløst over for nogle mennesker, og i sådanne tilfælde er det min opgave som terapeut at afveje, hvilke andre redskaber, der skal til, for at skabe de ressourcer til veje, der gør, at klienten når sine mål.

Hypnosen alene gør det dog ikke.

Jeg arbejder altid seriøst med at afdække problem og løsningsområdet for at være sikker på, at der arbejdes i tråd med hele systemet.

Det er også væsentligt at vide,

at det at modtage hypnoseterapi ikke tager ansvaret væk. Er man eksempelvis modløs og forvirret, kan hypnosen sagtens aktivere gå-på-mod og lyst, men de situationer, der har været med til at udløse modløsheden, skal fortsat bearbejdes, og man skal som menneske fortsat tage hånd om det, der opstår.

Jeg har selv været hypnotiseret mange gange.

Og vil gerne én gang for alle slå fast , at det intet har med rullende øjne, messende stemmer eller andre okkulte ritualer at gøre. Hypnose er en sproglig teknik, og hver gang du for eksempel hører et foredrag eller en god fortæller – eller endog læser en gribende beretning, er det elementer af trance, man oplever.

Voksne – børn kan drage fordele af behandlinger med hypnose.

Afhængigt af børnenes alder og modenhed samt sproglig forståelse, vurderer jeg, at børn fra 8-9 års alderen kan drage nytte af hypnosebehandlinger, ligesom unge og voksne tit oplever den oase, det er at kunne lade op i sig selv – og få indsigt og svar fra den indre kilde, i stedet for altid at skulle finde svarene eksternt.

Det kræver høj etik og moral at hypnotisere, for det er kongevejen til sindet, og skal behandles respektfuldt og nænsomt. Jeg vil i denne forbindelse understrege, at det er muligt under enhver hypnosebehandling, at kommunikere med mig som terapeut. Og man vil således også kunne huske alt bagefter. Dette skriver jeg, fordi der er så mange myter om hypnotisering, som bl.a. at man intet kan huske eller at hypnotisøren får én til at gøre mærkelige ting.

Spørgsmål og svar om terapi med hypnose.

Hvad er hypnose?

Hypnoseterapi er en terapeutisk teknik, der er meget veldokumenteret. Den har eksisteret i århundreder, og mange kender det fra shows og TV – udsendelser. Hypnoseterapi er dog noget ganske andet end mennesker, der bringes til at gøre skøre ting på en scene til moro for publikum.

Terapeutiske hypnose er en sproglig teknik, hvor terapeuten via stemmeføring og formuleringer bringer dig i en behagelig trancetilstand, hvor der er adgang til det ubevidste sinds positive ressourcer.

Læs mere her om:

Eksamensangst & præstationsangst.

Det er afgjort muligt at gøre noget ved eksamensangst og præstationsangst.
Hvert eneste forår melder eksamensangst sig krydret med præstationsangst

Nervøstitet når man skal op til køreprøve.

Er du nervøs for køreprøven?
At være nervøs for køreprøven minder meget om eksamensangst.
Eksamensangst kan afhjælpes, og kan fjernes helt, det samme gælder også for når du skal op til køreprøve.

Hypnose og hvad hypnose kan – og ikke er.

Jeg modtager dagligt mails og telefonopringninger, der handler om hypnose og spørgsmå om, hvad hypnose kan udrette.

Skudsmål / Anbefalinger.

Anbefalinger og skudsmål.
Mange af mine klienter har igennem tiden skrevet til mig.

Flere føler, at jeg har reddet deres liv.

Flere oplever, at terapien har gjort en forskel, de ikke selv anede kunne ske.

Jeg har – i al beskedenhed – samlet lidt sammen. Og flere vil komme.

Læs løs. Og hvis du er en af dem, der har været hos mig og gerne vil skrive din holdning, er du mere end velkommen.

Hypnose – trance er en naturlig tilstand,

Den store fordel med hypnose og trance er, at det kan bruges på stort set alle problemer og alle områder af livet.

Terapeutisk hypnose er et nænsomt og effektivt redskab til at bringe dig i trance. Det er let og naturligt, og gør, at du vil føle dig mere og mere livsduelig.

Angst for at flyve – Flyskræk – Kvinde 30 år.

Lige en lille hilsen fra mig. Tusind tak for hjælpen med mit flyskræk.

Klientberetning ift. hypnose.

Hej Christel
Tak for sidst.

Jeg er meget begejstret for virkningen af din hypnose.

Fra præstationsangst til styrket skolegang i gymnasiet.

Klient beretning: Fra præstationsangst til styrket skolegang i gymnasiet

Nu er det jo ved at være rigtig lang tid siden, jeg har været oppe ved dig. Jeg vil bare lige fortælle dig, hvor godt det går med mig.

Jeg har netop lige nu læseferie i 3.g, skal til en masse eksaminer og bliver student d. 25. juni.

Tandlægeskræk.

En SMS respons fra kvinde, 38 år, der har haft ekstremt tandlægeskræk. Og som fik hypnose én gang

Behandling for barnløshed.

Hej Christel! Jeg var inde hos dig for ca. 1,5 måned siden for at få en hypnosebehandlig. Jeg fik behandling for barnløshed, og vil lige skrive og fortælle dig, at jeg fik en positiv graviditetstest i julegave i år, efter 1,5 års forgæves forsøg

Præsentationer på mit arbejde.

Hej Christel
Jeg var til hypnoterapi hos dig for et par uger siden mod min angst for at præsentere.

I sidste uge havde jeg så nogle vigtige præsentationer på mit arbejde.

Præsentationer på mit arbejde.

Telefonskræk.

Jeg har en angst – jeg er bange for og skulle ringe andre op!

Jeg har i tidens løb talt med mange, der i større eller mindre grad, lider af det, der populært kaldes for telefonskræk.

Flere af disse har været journalister og sælgere. Mennesker, der dagligt er nødt til at tale i telefon, og derfor dagligt konfronteres med deres telefonskræk.

Mareridt.

Både i barndommen, ungdommen og voksenalderen oplever vi fra tid til anden at have mareridt. At vågne med bankende hjerte, høj puls, og en frygt i kroppen.

Eksamensangst og hypnose.

Jeg har i mange år hypnotiseret mennesker, der har brug for hjælp til håndtering af eksamensangst. Sideløbende med at jeg har givet værktøjer til håndtering af angst for eksamen

Hypnose og hvad hypnose kan – og ikke er.

Jeg modtager dagligt mails og telefonopringninger, der handler om hypnose og spørgsmå om, hvad hypnose kan udrette.
Det lader til, at der er en tendens til, at hypnose kan fikse alting, og at hypnose kan sørge for, at man ikke mere er jaloux – har jalousi, er bange eller konfliktsky eller hvad ved jeg.

Hypnose og hvad hypnose kan – og ikke er.

Klientberetning Hypnoterapi – hypnose.

Klientberetning om hypnoterapi – hypnose Kvinde på 54 år beretter: