SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Hvad er der i dit skatkammer?

Vi har en sjæl.
Og dette begreb oplever jeg, er diffust for mange.
Hvad jeg håber er mere konkret for de fleste, er at når alt kommer til alt, ja så ved vi godt, fra vore egne liv, hvornår vi har været sjælfulde og følt at vi befandt os i en situation, hvor det hele gik op i en højere enhed.

I parforholdene tør de fleste i starten lægge deres drømme ud for deres partners fødder.
Faktisk tænker mange ikke på, om de tør eller ej. De gør det bare. Er sårbare og åbne, glade og undrende, tolerante og givende. Og det er nogle af disse kvaliteter, som sjælens tæppe er vævet af. Men for mange sker der så det, at trakasserier og konflikter, manglende rimelig fordeling af opgaverne, afvisninger og karriere, komer til at tage billedet – og sjælen græder. Den lukker ikke ned, men venter… og venter .. og venter….

På at vi senere finder modet. Til igen at undres, til igen at tænke på den anden før os selv. Til at fortælle, at vi er bange og små, usikre og forventningsfulde, ensomme og forvirrede….. i håb, forvisning og forventning om at det bliver modtaget med accept og lydhørhed.

Gør det så det?

Ja, det er et godt spørgsmål. For når vi åbner os og deler ud af det, der er i ovres indre skatkammer, kan vi kun håbe på, at det bliver modtaget og passet på. Håbe på, at partneren eller vennen ikke fortæller det videre, og ej heller ringeagter det vi giver udtryk for og siger ”det der er da vist udelukkende dit eget problem” eller ”pjat med dig”…..

Jeg elsker kommunikationssamfundet, dets hurtighed og variation. Men jeg tænker også, at sjælene har trange kår, hvis vi glemmer at være som lysets krigere, der kæmper for at bevare kontakten til det følsomme og åbne, inderlige og sårbare, – skatkammeret som vi alle har inden i.

De, der læser med på min weblog, ved at jeg er glad for mange af Lars Lilholts tekster. Fordi Lars har kontakt med evnen til at udtrykke og tro på værdien af at lægge drømmene ud for sin elskedes fod. Og fordi Lars skriver tekster, der handler om det enkle og det komplekse, kærligheden og hverdagen og de større tanker, der har været i alle kulturer. Blandt andet.

Der er en tekst, der bliver ved at følge mig.
Sidste vers lyder:

Når et menneske dør, ja så forsvinder der
En verden uden lige
Og så aldrig mer
Når mennesket er væk, er biblioteket tomt,
En verden som vi ikke aner mere om.

Det har han ret i. Det er en kendsgerning.
Vi forsvinder med mangt og meget, når vore øjne lukkes for sidste gang og da livet jo ikke genudsendes, så ved ingen af os, hvornår dette sker. Kan det mon motivere dig til at folde dine længsler og drømme, din sårbarhed og smerte ud for din partner. Og kan det motivere dig til at vise respekt og lydhørhed, når du er sjælfuld?

Det håber jeg. For sjælen er både skrøbelig og stærkere end meget andet. Den bliver ved at være her, men valget er vores. Går eller løber vi naivt rundt og tror, at det der med ømhed og snak, inderlighed og åbenhed er noget, vi må klare den kommende weekend eller den derefter, ja så liver det formentligt også derefter.

Jeg vil så gerne, om du med dig selv – og helst med det samme – beslutter, at du hver dag vil være sjælfuld. Hver dag vil tænke og gøre noget, der ikke udelukkende hører krop og psyke til, men som binder dimensionerne sammen og gør et indtryk. Sætter et smukt og mindeværdigt mærke for denne dag.

Skriv til mig. Fortæl om sjælfulde øjeblikke. Det inspirerer.
Det har vi alle brug for at blive.

Lyse aftentanker,

Hilsen
Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 18 jun, 2006

Læs mere i samme kategori:

Foredrag kursus – workshop i eksamensangst

Flere gymnasieelever har kontaktet mig på det seneste omkring eksamensangst.
De har beskrevet, at de har gået på eksamenskurser bl.a. via deres studievejledere, og eleverne har givet udtryk for stor frustration.

Foredrag om forberedelse til eksamen mundtligt og skriftligt

Foredrag om eksamensangst og håndtering af dette.
Det er i ungdommen, at det starter. Eksamen begynder at blive en del af skoleforløbet, og fra kun at have været en elev, der har skullet modtage og præstere i det kendte klassemiljø, er man med et udfordret og skal til eksamen, skriftligt som mundtligt.

Foredrag i at formulere en stresspolitik.

Der laves rygepolitik i stort omfang i Danmark for tiden. Mange af disse rygepolitikker er enkle, fordi det er så konkret med røg, og fordi så mange undersøgelser peger på, at røg er usandsynligt farlig. Derfor er der rygepolitikker, der forståeligt nok indeholder et forbud mod røg.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: