Diamanter bliver til under pres

Jeg ved det. Du ved det. Alle ved det.

 

Diamanter bliver til under pres. Det gælder såvel de fysiske som de psykologiske af slagsen. Det ved jeg. Og det lover jeg dig. Uanset om du er ung og er nervøs for eksamen eller for, hvad de andre mon tænker om dig, og om du mon kan leve op til de forventninger, der presser dig. Uanset om du er lidt længere i livet og oplever, at rutiner, regninger og nogle af de nære relationer presser dig. Uanset om det at du er presset over, at du er for konfliktsky, negativ, trist og er presset af en tung og slidsom tankegang og deraf følgende et drænende emotionel efterspil.

Hokus pokus fokus.

 

Det kommer formentligt ikke som nogen hemmelighed. Du kan vende denne bølge. Og du skal vende denne bølge. Kun du kan gøre det. Og det starter med fokus. Og det fortsætter med fokus. Fokus på, at det pres du oplever, er en opgave, du må gøre til en gave. En gave, du åbner hver dag – og hvor du inviteres til at se, at midt i presset er der en stor styrke.

 

For presset, hvor drøjt det end er, kan du bruge som den løftestand, der giver dig styrke, så du kan sige.
Når jeg kan klare det her pres, kan jeg klare alt eller dette pres underviser mig i at rulle med det, der kommer. Dette pres lærer mig at træde et skridt udenfor min livsbane, så jeg kan se mere roligt på det, trække vejret og holde fokus på det vigtigste mål, der altid er lige foran mig.

Så jeg kan mærke, at lige nu – i dette rene øjeblik, er alt godt.

 

Kriseforskerne peger på, at hvis vi i vores moderne konkurrencestat (for det hedder det nu, ikke velfærdsstat, men konkurrencestat) bliver 70 år gamle, er det forventeligt, at vi oplever gennemsnitligt 5 kriser i et liv.

Og da krise kommer fra oldgræsk og oprindeligt betyder et vendepunkt, så lad os lære at vende kriser og kritiske oplevelser nu.

Så vi styrkes, bliver klogere og mærker, at det passer: Diamanter bliver til under pres.